Котлети в гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2002
Котлети в гъбен сос
 
Необходими продукти:
4 свински котлета
500 мл пилешки бульон
400 г гъби
50 г масло
2 стръка пресен лук
1 ч. бяло вино
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлети в гъбен сос
Лукът се нарязва на много ситно и се запържва с разтопеното масло. Гъбите се нарязват на равномерни парчета и се слагат при лука.
2
Котлети в гъбен сос 2
Когато гъбите се зачервят, се сипва брашно и се разрежда с бяло вино. Изчаква се да се сгъсти и се налива бульонът. Вари се не повече от 10 минути или до желаната гъстота.
3
Котлети в гъбен сос 3
Котлетите се начукват, подправят се със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Заливат се със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Много бърза и вкусна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: