Крекери от спелта

Здравословна алтернатива за хрупане
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно от спелта
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. бакпулвер
125 г краве масло
4 с. л. фини овесени ядки
60 мл прясно мляко
1/2 ч. л. сол
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Крекери от спелта
Брашното от спелта, овесените ядки, млякото, маслото, бакпулверът, захарта и солта се смесват и се претрива с ръце, така че да се получат трохи.
2
Крекери от спелта 2
Замесва се тесто и от него се разточва кора с дебелина 0,5 см. Нарязва се на правоъгълници, които се намазват със зехтин.
3
Крекери от спелта 3
По желание крекерите се поръсват с розмарин и ким и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса без вентилатор фурна, след което се охлаждат.


Съвет:
Крекерите могат да се поръсят също и със сусам, маково семе, риган, чубрица или орехи.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2015
Крекерите станаха вкусни. Следващият път също бих добавила още малко сол.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2014
Крекерите са прекрасни, само на мен лично не ми допадна розмарина, въпеки че много го харесвам. Може да се добави и малко повече сол, но това е на вкус :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Аз сложих кафява захар и хималайска сол. Не ги нарязах на квадрати, а ги направих с формички (за да станат по-привлекателни за детето:) ). Станаха много вкусни и по нищо не отстъпват на купените. Поръсих част от тях със сусам. Предстои да се опитат от малкия кулинарен критик.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
Габриела, не се отказвай. Надяваме се, скоро да ти се получат добре и да споделиш резултата с нас! Успех! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
Ама хич не ми се получават крекерите, остават сухи. Или ги пека повече от нужното или ми е малко мазнината :( в графа \"предизвикателства\" са ми :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: