Крем-Карамел с кроасани

Източник: Стела Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2014
Крем-Карамел с кроасани
 
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
6 яйца
2 бр. ванилия
2 ч. ч. захар
4-5 бр. кроасани с шоколад

за карамела:
200 г захар



Начин на приготвяне:
1
В купа счукваме яйцата, изсипваме захарта и ванилията и разбъркваме, докато захарта се разтопи. След като яйчената смес е готова добавяме прясното мляко и продължаваме да бъркаме още 10-тина минути.След това карамелизираме захарта и нарязваме кроасаните на кръгчета. След като карамелизираме захарта я изсипваме на дъното на подходяща тавичка ,над карамела редим кроасаните и ги заливаме с млечната смес.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2022
Възможно е да е заради различните видове захар и шоколади в кроасаните, но при мен с това количество се получи прекалено сладко. И все пак любим десерт!
20.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2018
Прекрасна стана :)
19.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Любимият десерт
18.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Много добре се получи :)
17.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Това е един от най-лесните сладкиши, които съм правила. Става изключително вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: