Крем „Лебьодушка"

Наслада за сетивата в чаша
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пълномаслена извара
200 г заквасена сметана
140 г пудра захар
1 ванилия

за малиновото желе:
250 г замразени малини
100 г захар
20 мл портокалов ликьор
1/2 пакетче желатин (5 г)


Начин на приготвяне:
1
Крем „Лебьодушка\
Изварата се разбива със захарта и ванилията с миксер.
2
Крем „Лебьодушка\
Прибавя се заквасената сметана и се разбърква с шпатула. Ако има бучки, сместа може да се пасира.
3
Крем „Лебьодушка\
Готовият крем се разпределя в чаши.
4
Крем „Лебьодушка\
Малините, захарта и ликьорът се загряват, докато захарта се разтвори.
5
Крем „Лебьодушка\
Желатинът се залива с малко студена вода, оставя се да набъбне и след това се загрява на водна баня или в микровълнова фурна, за да се разтвори.
6
Крем „Лебьодушка\
Сипва се към леко охладения малинов сос и се разбърква.
7
Крем „Лебьодушка\
Малиновата смес се налива върху белия крем и се оставя в хладилник за 3 часа. По желание се украсява с парченца киви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: