Крем „Маскарпоне” с карамелизирани праскови

Дата: 12.05.2010
Източник: Бон Апети
Крем „Маскарпоне” с карамелизирани праскови
 
Необходими продукти:
200 г сирене „Маскарпоне“ (заквасена сметана)
2 с. л. пудра захар
1 пакетче ванилия
2 с. л. захар
30 мл вино „Порто”
300 г белени праскови (от компот)
листа мента, листа босилек или топинг за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Маскарпонето се разбива с пудрата захар и ванилията и се разпределя в купички.
2
Прасковите се отцеждат от сока и се поставят в предварително разтопената в тигана захар. Налива се виното и се разбърква.
3
След като се карамелизира захарта, прасковите се обръщат и се оставят още 2 минути, след това се поставят върху крема в купичките.
4
Десертът се украсява с листа мента, босилек или с топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Любимото ми ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта