Крем „Маскарпоне” с карамелизирани праскови

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Крем „Маскарпоне” с карамелизирани праскови
 
Необходими продукти:
200 г сирене „Маскарпоне“ (заквасена сметана)
2 с. л. пудра захар
1 пакетче ванилия
2 с. л. захар
30 мл вино „Порто”
300 г белени праскови (от компот)
листа мента, листа босилек или топинг за украса


Начин на приготвяне:
1
Маскарпонето се разбива с пудрата захар и ванилията и се разпределя в купички.
2
Прасковите се отцеждат от сока и се поставят в предварително разтопената в тигана захар. Налива се виното и се разбърква.
3
След като се карамелизира захарта, прасковите се обръщат и се оставят още 2 минути, след това се поставят върху крема в купичките.
4
Десертът се украсява с листа мента, босилек или с топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Любимото ми ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: