Кейк „Алекс“

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Кейк „Алекс“
 
Необходими продукти:
200 г брашно
300 г пудра захар
150 г краве масло
2 яйца
3 с. л. какао
100 г шоколад
1 ванилия
настърганата кора от 1 лимон
200 г захар
200 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Захарта се разбива с маслото до получаване на еднородна смес. Яйцата се разбиват отделно.
2
Брашното, маслената смес, яйцата, какаото, разтопеният на водна баня или в микровълнова фурна шоколад и ванилията се смесват и се разбиват с миксер на ниски обороти.
3
Сместа се изсипва в намазнена или покрита с пергамент форма и се пече 20 минути на 200 градуса. Пробва се за готовност с клечка за зъби и се оставя да изстине.
4
От лимоновата кора, захарта и водата се прави сироп, с който се залива десертът така, че да се напои добре.
 
 
Съвет:
Украсява се с топинг по желание или пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: