Крем от манго с туиля

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2005
Крем от манго с туиля
 
Необходими продукти:
300 мл сметана
1/2 капсула ванилова есенция
1 с. л. нишесте
4 с. л. захар
4 жълтъка
200 мл прясно мляко
2 с. л. захар за карамелизиране
1 манго

за туилята:
100 г масло
80 г пудра захар
125 г брашно
4 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Крем от манго с туиля
Жълтъците се разбъркват със захарта. Прясното мляко и сметаната се наливат в тенджера и се загряват.
2
Крем от манго с туиля 2
Част от млякото се изсипва в жълтъците, разбърква се и се връща в тенджерата. Вари се 4-5 минути, като се бърка. Към края се ароматизира с ванилията.
3
Крем от манго с туиля 3
Нишестето се размива с малко вода и се налива в крема. Вари се на тих огън, докато се уплътни.
4
Крем от манго с туиля 4
Мангото се измива, обелва се и се нарязва на парчета. Нареждат се в тава, поръсват се със захарта и се карамелизират в силно загрята фурна на горно печене.
5
Крем от манго с туиля 5
След това се нарязват на по-малки парчета, разпределят се в купички и се заливат с крема. Покриват се с алуминиево фолио и престояват в хладилник 5-6 часа.
6
Крем от манго с туиля 6
Туиля се приготвя, като размекнатото масло се разбърква с пудрата захар. Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно се добавя смесеното със захарта масло.
7
Крем от манго с туиля 7
Изсипва се пресятото брашно. Тестото се омесва добре и се оставя да почине 30 минути.
8
Крем от манго с туиля 8
В намаслена тава с лъжица се оформят кръгчета. Пекат се 5-8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом се извадят, веднага се завиват в кърпа, за да могат да се навият на рулце. Във всяка купа с крем се поставя по една туиля.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: