Крем от манго с туиля

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2005
Крем от манго с туиля
 
Необходими продукти:
300 мл сметана
1/2 капсула ванилова есенция
1 с. л. нишесте
4 с. л. захар
4 жълтъка
200 мл прясно мляко
2 с. л. захар за карамелизиране
1 манго

за туилята:
100 г масло
80 г пудра захар
125 г брашно
4 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Крем от манго с туиля
Жълтъците се разбъркват със захарта. Прясното мляко и сметаната се наливат в тенджера и се загряват.
2
Крем от манго с туиля 2
Част от млякото се изсипва в жълтъците, разбърква се и се връща в тенджерата. Вари се 4-5 минути, като се бърка. Към края се ароматизира с ванилията.
3
Крем от манго с туиля 3
Нишестето се размива с малко вода и се налива в крема. Вари се на тих огън, докато се уплътни.
4
Крем от манго с туиля 4
Мангото се измива, обелва се и се нарязва на парчета. Нареждат се в тава, поръсват се със захарта и се карамелизират в силно загрята фурна на горно печене.
5
Крем от манго с туиля 5
След това се нарязват на по-малки парчета, разпределят се в купички и се заливат с крема. Покриват се с алуминиево фолио и престояват в хладилник 5-6 часа.
6
Крем от манго с туиля 6
Туиля се приготвя, като размекнатото масло се разбърква с пудрата захар. Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно се добавя смесеното със захарта масло.
7
Крем от манго с туиля 7
Изсипва се пресятото брашно. Тестото се омесва добре и се оставя да почине 30 минути.
8
Крем от манго с туиля 8
В намаслена тава с лъжица се оформят кръгчета. Пекат се 5-8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом се извадят, веднага се завиват в кърпа, за да могат да се навият на рулце. Във всяка купа с крем се поставя по една туиля.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: