Крем супа от моркови с лук и кашу

Витаминозна крем супа от моркови, гарнирана с ядки кашу и овкусена с мед и портокалов сок
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г моркови
50 г кашу
30 г краве масло
150 мл готварска сметана
1/2 глава кромид лук
1 кубче зеленчуков бульон
1 к. ч. ориз
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. пчелен мед
сокът от 1 портокал
кората от 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от моркови с лук и кашу
Лукът се нарязва наситно, морковите се почистват и се нарязват на едри парчета.
2
Крем супа от моркови с лук и кашу 2
Маслото се загрява в дълбока тенджера, лукът се задушава за 30 секунди, след което се прибавят морковите и се задушават под капак 3-4 минути.
3
Крем супа от моркови с лук и кашу 3
Сипва се отцеденият портокалов сок и се налива 1 л топла вода.
4
Крем супа от моркови с лук и кашу 4
Зеленчуците се овкусяват със стритото кубче бульон и доматеното пюре.
5
Крем супа от моркови с лук и кашу 5
Прибавят се медът и настърганата портокалова кора и супата се оставя да къкри около 20 минути на слаб огън. В отделен съд се сварява оризът.
6
Крем супа от моркови с лук и кашу 6
Супата се пюрира, като към нея постепенно се добавя готварската сметана.
7
Крем супа от моркови с лук и кашу 7
Пюрираната супа се връща в тенджерата, сипва се свареният ориз, разбърква се и къкри още няколко минути.
8
Крем супа от моркови с лук и кашу 8
Ядките кашу се нарязват (или се натрошават) и се запържват в малко олио.
9
Крем супа от моркови с лук и кашу 9
При сервиране крем супата се гарнира със запържени ядки кашу и се декорира с малко сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Направих я тогава, не е лоша, но не бих повторила
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: