Царевична чорба с пиле

Вкусна и хранителна чорба, подходяща за хладните есенни дни
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 царевици
магданоз за поръсване
1 струйка зехтин за овкусяване
1 люта чушка за декорация
3 яйца
1 ч. л. настърган джинджифил
1 с. л. соев сос
1 глава кромид лук
1 бр. пилешки гърди
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с пиле
Пилешкото месо се измива и след като кожата се отстрани, се слага в тенджера под налягане.
2
Царевична чорба с пиле 2
Добавят се нарязаният надребно лук и настърганият джинджифил.
3
Царевична чорба с пиле 3
Посолява се, залива се с 1 1/2 л студена вода и се вари 15 минути. По желание може да се подправи с черен пипер и копър.
4
Царевична чорба с пиле 4
Царевицата се почиства от листата, зърната се отделят от кочана с помощта на остър нож и се смилат в блендер или в кухненски робот.
5
Царевична чорба с пиле 5
Свареното месо се почиства от костите, нарязва се надребно и се връща в тенджерата.
6
Царевична чорба с пиле 6
Заедно с него се слагат почистените царевични кочани и пюрираните зърна.
7
Царевична чорба с пиле 7
Налива се соевият сос и чорбата се вари 10 минути под налягане.
8
Царевична чорба с пиле 8
След това царевичните кочани се изваждат и в тенджерата през цедка се наливат предварително разбитите яйца, като чорбата се бърка енергично.
9
Царевична чорба с пиле 9
При сервиране всяка порция се украсява с листа от царевица, подправя се с лимонов сок или оцет, парченца люта чушка, зехтин и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: