Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и "Дунавия"

Лека зеленчукова супа
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 тиквички
печена чушка за гарниране
чесън на прах на вкус
100 г сирене
200 г цедено кисело мляко
1 кубче зеленчуков бульон
1-2 с. л. ябълков оцет
3-4 с. л. зехтин
4-5 стръка копър
1 стрък пресен лук
стрък див лук за декорация


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Тиквичките се нарязват наедро и се слагат във вряща вода.
2
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Стрива се кубчето зеленчуков бульон, тиквичките се сваряват за около 10 минути, след което се изваждат и се отцеждат от водата, а бульонът се охлажда с кубчета лед.
3
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Тиквичките се пюрират заедно с нарязаните наедро лук и копър. Постепенно се сипва от охладения бульон, докато се получи средно гъста консистенция.
4
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Подправя се с оцет, зехтин и сол, пюрира се още малко и се сипва в дълбока чиния.
5
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Сиренето за кенелите се слага в дълбока купа и се намачква с вилица. След това се овкусява с чесън на прах и се разбърква с киселото мляко.
6
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
От сместа с помощта на две лъжички се оформят кенели.
7
Гаспачо от тиквички с кенели от кисело мляко и \
Гаспачото се гарнира с кенели и нарязана на кубчета печена чушка, декорира се с пера от див лук, а върху кенелите се поръсва червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: