Крем супа от тиквички

Бърза пролетна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2011
Крем супа от тиквички
 
Необходими продукти:
4 тиквички
2 картофа
1 морков
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 г краве масло
150 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана
3–4 стръка копър
50 мл зехтин
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от тиквички
Зеленчуците се измиват. Морковът, картофите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кръгчета. Тиквичките се нарязат на шайби заедно с кората. Зехтинът се заграва в тенджера и се добавят лукът, чесънът и морковът. След като се запържат се добавят тиквичките. След още няколко минути се прибавят маслото и картофите. Разбърква се и се наливат 1,5 л гореща вода.
2
Крем супа от тиквички 2
Зеленчуците се варят на умерен огън до пълното им омекване. Тенджерата се сваля от огъня, прибавя се млякото и супата се пасира. Прибавят се сол и пипер меланж на вкус и се разбърква.
3
Крем супа от тиквички 3
Сметаната се разбива с копъра с помощта на пасатор. Супата се поднася гарнирана със сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2022
Страхотна вкусотия! Аз вместо да направя запръжка, сварих зеленчуците в 3-4 литра вода. След като омекнаха достатъчно ги прецедих и ги прехвърлих в дълбок съд. Залях ги с 7-8 черпака от водатя, в който са вряли и ги пасирах. Добавих 1 чаена чаша прясно мляко, сол и пипер на вкус, както и половин връзка накълцан копър, след което разбърках хубаво. Облизваме си пръстите! :)
19.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2021
Аламинут!
18.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2020
Много вкусна
17.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2018
Много вкусна супичка . Не сложих картофи , увеличих морковите и намалих водата , а сметаната беше квасена .
16.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2017
Намалих малко водата и стана супер, но със сигурност количеството е за 6-8 порций! Също използвах сладък картоф вместо обикновен и се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: