Крушов сладкиш с орехови ядки

Ронлив маслен блат с вкус на канела, покрит със сочни круши и заливка с яйца и кафява захар
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3-4 круши
1 круша за декорация
1/2 капсула ванилова есенция (1 ванилия на прах)
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. пудра захар
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно
3 яйца
50-80 г орехови ядки
125 г масло
1 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Крушов сладкиш с орехови ядки
В голяма купа се смесват брашното, маслото и пудрата захар. Поръсват се с половината канела и се мачкат с вилица, така че да се получи ронливо тесто. Сместа се разпределя в предварително намазнена с масло тава (дължина 20 см, ширина 15 см) и се притиска добре.
2
Крушов сладкиш с орехови ядки 2
Върху блата плътно се нареждат нарязаните на тънки филийки круши, като се припокриват една с друга. Крушите се поръсват с нарязаните наедро орехови ядки.
3
Крушов сладкиш с орехови ядки 3
Сладкишът се залива с предварително разбитите яйца, кафява захар, 1/2 ч. л. канела и ванилова есенция. Поставя се в загрята на 160 градуса фурна и се пече около 30-40 минути.
4
Крушов сладкиш с орехови ядки 4
Предвидената за декорация круша се почиства и се нарязва на тънки резени. Захарта се загрява в тенджерка, докато се карамелизира, и с нея се обливат един по един резените круша.
5
Крушов сладкиш с орехови ядки 5
Изпеченият сладкиш се охлажда, нарязва се на парчета и се сервира гарниран с резени карамелизирана круша.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: