Курабии

Ароматни и вкусни
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 28.03.2019
Курабии
 
Необходими продукти:
4 яйца
2-3 с. л. прясно мляко или вода
2 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
2 ванилии
настъргана кора на 2 лимона
800 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Един жълтък се отделя за намазване. Яйцата разбивам със захарта, ванилията и лимоновата кора. Постепенно добавям олиото и накрая млякото с добре шупналата в него сода. След това, вече без миксер, прибавям брашното до гъсто тесто.
2
Трябва да кажа, че тестото не се меси на плот, а остава в купата, но лепне. Не е добре да добавяме още брашно, защото курабиите ще станата по-твърди. В момента, в който усетите, че можете да оформите топче, спрете да добавяте брашно.
3
С лъжичка взимате малко топче и оформяте с длани, ако много лепне набрашнете си леко ръцете. Нареждам в тава, покрита с хартия за печене. Намазвам с жълтъка, смесен с мляко или вода, и поръсвам със захар.
4
От това количество тесто, изпекох три големи тави с курабии. Пека в предварително загрята на 170 градуса фурна.
5
Готови са, когато се напукат и добият златист загар. Веднага щом бъдат изпечени, ги прехвърлям в голяма тенджера и покривам с капака, за да се задушат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: