Агнесата на мама

Дата: 28.03.2019
ТИТЛА: Хоби готвач
Агнесата на мамаАгнесата на мама
 
Необходими продукти:
125 г меко краве масло
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч. ч. пресято брашно
настъргана кора на 1 лимон
4 яйца
1 ч. ч. пудра захар
2 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Отделям белтъците от жълтъците. Жълтъците прибирам в хладилника, докато ми потрябват. Разбивам белтъците на гъст сняг. В купа разбърквам маслото и захарта на крем. Вече без миксер добавям орехите и брашното.
2
Става много гъсто тесто. Постепенно прибавям белтъците, като разбърквам внимателно, за да запазят въздушността си.
3
Формата, в която ще пека, намазвам с масло и леко поръсвам с брашно. Изсипвам сместа и пека в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 25 минути.
4
Докато сладкишът леко изстива, разбивам до бял крем жълтъците с пудрата захар и ванилията. Нанасям върху още горещия блат. Идва ред на сушенето на глазурата. В оригиналната ми рецепта го суша 24 часа на стайна температура. Ако обаче не разполагате с толкова време, можете да ускорите процеса, като го изсушите за около 1 час във фурна на не повече от 50 градуса. Резултатът е още по-добър.
5
Когато е напълно изстинал се реже на ромбове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Атанас Атанасов се регистрира в сайта.
Иван Пашов се регистрира в сайта.
Dani Didi се регистрира в сайта.
hedgehog се регистрира в сайта.
Nushia коментира рецептата Моят сладкиш
Алекс коментира рецептата Козунак
Алекс се регистрира в сайта.
Nushia се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Захарни сладки балеринки
Анна коментира рецептата Сирене по шопски
Pepa Ruseva се регистрира в сайта.
Magitopalova14@gmail.com се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта