Кускус с печени чушки и ананас

Идеална гарнитура към печеното
Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кускус
1/2 ананас
3 червени чушки
2 големи глави червен лук
80 г печени бадеми
1/2 връзка босилек
8 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 лимон
олио за намазване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кускус с печени чушки и ананас
Кускусът се посолява, прибавят се 2 с. л. зехтин и около 300 мл вряла вода. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне.
2
Кускус с печени чушки и ананас 2
Ананасът се почиства и се нарязва на дебели парчета.
3
Кускус с печени чушки и ананас 3
Чушките се почистват и се нарязват надве по дължина.
4
Кускус с печени чушки и ананас 4
Лукът се обелва и се реже на дебели шайби.
5
Кускус с печени чушки и ананас 5
Зеленчуците и ананасът се посоляват и се намазват с олио. Пекат се от всички страни върху намазана с олио скара, след това се режат на малки парчета.
6
Кускус с печени чушки и ананас 6
Кускусът се разбърква с вилица и се смесва с настърганата кора и изцедения сок на лимона, ананаса, зеленчуците, накълцания босилек, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус. Салатата се разбърква добре и се поднася с накълцаните бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2017
изглежда вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2017
Благодаря за здравословното предложение!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
на мен кус-кусът ми стана някак тестен, следващият път ще го сваря, иначе много ароматно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: