Кюфтенца на пара

Рецепта за деца над едногодишна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г пилешко филе
1/2 глава лук
2-3 стръка магданоз
1 яйце
1 с. л. сметана
1 щипка сол
2 моркова
5 г краве масло
1 щипка сол
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца на пара
Лукът се почиства, нарязва се на едри парчета и се смила в блендер заедно с магданоза.
2
Кюфтенца на пара 2
Добавя се месото и отново се смила.
3
Кюфтенца на пара 3
След това се чупи яйцето, налива се сметаната и се посолява.
4
Кюфтенца на пара 4
Сместа се пюрира за кратко и се поставя в хладилник, за да стегне леко.
5
Кюфтенца на пара 5
С помощта на две лъжички се оформят кюфтенца и се сваряват на пара за 20-30 минути.
6
Кюфтенца на пара 6
Морковите се почистват, сваряват се на пара и се пюрират заедно с маслото, малко сол и захар.
7
Кюфтенца на пара 7
Кюфтенцата се сервират с морковената гарнитура.
8
Кюфтенца на пара 8
Съвет: Ястието може да се приготви и за деца над 10-месечна възраст, ако в каймата за кюфтета се сложи само жълтъкът на яйцето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: