Пълнени тиквички с гъби и ориз

Вегетарианска рецепта за тиквички с ароматна плънка от пресни печурки, лук, крема сирене и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
200 г крема сирене
100 г пресни печурки
1/2 глава кромид лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
1 ч. ч. ориз
4 с. л. олио
1/2 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с гъби и ориз
Лукът се нарязва наедро, гъбите – на кубчета.
2
Пълнени тиквички с гъби и ориз 2
Олиото се загрява в дълбок тиган, лукът се запържва за около половин минута, след което се добавят гъбите и се сотират, докато омекнат (7-8 минути).
3
Пълнени тиквички с гъби и ориз 3
Тиквичките се разрязват по дължина на 2 половини, вътрешността се издълбава с помощта на лъжичка и се сипва при гъбите и лука.
4
Пълнени тиквички с гъби и ориз 4
Зеленчуците и гъбите в тигана се посоляват, разбъркват се и се оставят на огъня за 4-5 минути.
5
Пълнени тиквички с гъби и ориз 5
Когато течността се изпари, се сипва оризът, наливат се 2 ч. ч. топла вода и сместа се подправя с накълцан магданоз и копър.
6
Пълнени тиквички с гъби и ориз 6
Готовата плънка се сваля от огъня и се разбърква с крема сиренето и кърито.
7
Пълнени тиквички с гъби и ориз 7
Тиквичките се подреждат в тава и се пълнят с плънката.
8
Пълнени тиквички с гъби и ориз 8
В тавата се налива малко вода и тиквичките се поръсват с олио.
9
Пълнени тиквички с гъби и ориз 9
Ястието се пече при температура 200 градуса, като първите 30 минути е покрито с фолио, след това фолиото се отстранява и се запича още около 15 минути. Сервира се студено.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
ВКУСНОООО!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
това е любима лятна гозба.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: