Свински шишчета с динен барбекю сос

Апетитни шишчета с екзотичен сос от диня, кайсиев конфитюр, лук, чесън и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г обезкостен свински врат
200-250 г диня
100 г конфитюр от кайсии
50 мл бял вермут
2-3 скилидки чесън
1 глава кромид лук
2 с. л. олио
1 с. л. накълцан джинджифил
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Свински шишчета с динен барбекю сос
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олиото за около 5 минути.
2
Свински шишчета с динен барбекю сос 2
Сипват се накълцаният джинджифил и сусамовото семе, разбърква се и се пържи още не повече от минута.
3
Свински шишчета с динен барбекю сос 3
С бъркане се добавят вермутът и кайсиевият конфитюр.
4
Свински шишчета с динен барбекю сос 4
Динята се почиства от семките, пасира се и се прибавя в тенджерката при лука.
5
Свински шишчета с динен барбекю сос 5
Накрая сместа се овкусява със соев сос и се вари на слаб огън около 20 минути.
6
Свински шишчета с динен барбекю сос 6
Месото се нарязва на равни по големина кубчета и се нанизва на шишчета.
7
Свински шишчета с динен барбекю сос 7
Шишчетата се пекат в намаслен грил тиган (или на барбекю), като малко преди да са напълно готови се намазват със соса от всички страни.
8
Свински шишчета с динен барбекю сос 8
При сервиране се гарнират със студен или топъл динен сос и с малки кубчета диня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: