Кюфтета фрикасе

Вкусна гозба
Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.05.2014
Кюфтета фрикасе
 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
500 г кайма
100 г ориз
чубрица
черен пипер (млян и на зърна)
1 морков
1 глава лук
дафинов лист

за застройката:
1 яйце
1/2 ч. ч. кисело мляко
сокът от 1/2 лимон
5 с. л. брашно (+ брашно за овалване)
сол
олио
1/2 връзка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Каймата се замесва с ориза, чубрицата и смления черен пипер и се оформят кюфтенца.
2
В тенджера се наливат около 800 мл студена вода и към нея се прибавят накълцаните наситно морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.
3
След като водата заври, се пускат кюфтенцата, предварително оваляни в брашно. Варят се около 30 минути. След като са готови, се изваждат от съда.
4
Приготвя се застройката от киселото мляко, яйцето и сока на половин лимон.
5
В отделен дълбок съд се налива олиото. Запържва се брашното и на порции към него се прибавя бульонът, като непрекъснато се разбърква (аз използвам пасатор, защото се получават бучки), след което се сипва застройката.
6
Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Вари се малко, заедно с тях и се поднася с накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2019
Много вкусни!
13.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2019
Уникални! Страшно вкусни!
12.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2018
Бон Апети ! :)
11.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2018
Много бързо се излапа с печени филийки
10.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2018
получи се успешно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: