Свинско на грил с чътни от тропически плодове

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета
олио за намазване

за салца „Лисано”:
2 сушени люти червени чушки
1 глава лук
1 морков
2 с. л. захар
2 с. л. бял винен оцет
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. кимион
2 ч. л. меласа
2 ч. л. сол

за чътнито:
1 манго (около 200 г)
1/4 ананас (около 200 г)
1/4 папая
1 малка глава червен лук
3 скилидки чесън
50 г пресен джинджифил
30 г тъмни стафиди
30 г печени бадеми със сол
1/2 ч. л. чили на прах
60 г кафява захар „Демерара”
50 мл ябълков оцет
2 с. л. олио
сокът от 1 лайм
сол на вкус
олио за намазване



Начин на приготвяне:
1
Свинско на грил с чътни от тропически плодове
Салцата се приготвя като почистените от дръжките и семенцата чушки се запичат в сух съд, към тях се наливат около 350 мл вода, готвят се 5–10 минути, след което се смилат, заедно с течността.

2
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 2
Прибавят се нарязаните лук и морков, меласата, оцетът, захарта, кимионът, лимоновият сок и солта и всичко се смила.
3
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 3
Месото се залива със салцата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 24 часа.
4
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 4
След това се изпича на намазана с олио скара на дървени въглища.
5
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 5
Чътнито се приготвя като мангото, ананасът и папаята се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
6
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 6
Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват в олиото, докато омекнат леко.
7
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 7
Добавят се стафидите, накълцаните бадеми, плодовете и се готвят на слаб огън за около 10 минути.
8
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 8
Прибавят се захарта, оцетът, сокът от лайма, чилито на прах, сол на вкус и се готви още 10 минути.
9
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 9
Месото се поднася с чътнито.




Съвет:
Плодовете за чътнито не трябва да се бъркат много при готвене, за да не се разкашкат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: