Свинско на грил с чътни от тропически плодове

Дата: 24.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета
олио за намазване
за салца „Лисано”:
2 сушени люти червени чушки
1 глава лук
1 морков
2 с. л. захар
2 с. л. бял винен оцет
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. кимион
2 ч. л. меласа
2 ч. л. сол
за чътнито:
1 манго (около 200 г)
1/4 ананас (около 200 г)
1/4 папая
1 малка глава червен лук
3 скилидки чесън
50 г пресен джинджифил
30 г тъмни стафиди
30 г печени бадеми със сол
1/2 ч. л. чили на прах
60 г кафява захар „Демерара”
50 мл ябълков оцет
2 с. л. олио
сокът от 1 лайм
сол на вкус
олио за намазване

Начин на приготвяне:
1
Свинско на грил с чътни от тропически плодовеСалцата се приготвя като почистените от дръжките и семенцата чушки се запичат в сух съд, към тях се наливат около 350 мл вода, готвят се 5–10 минути, след което се смилат, заедно с течността.

2
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 2Прибавят се нарязаните лук и морков, меласата, оцетът, захарта, кимионът, лимоновият сок и солта и всичко се смила.
3
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 3Месото се залива със салцата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 24 часа.
4
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 4След това се изпича на намазана с олио скара на дървени въглища.
5
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 5Чътнито се приготвя като мангото, ананасът и папаята се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
6
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 6Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват в олиото, докато омекнат леко.
7
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 7Добавят се стафидите, накълцаните бадеми, плодовете и се готвят на слаб огън за около 10 минути.
8
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 8Прибавят се захарта, оцетът, сокът от лайма, чилито на прах, сол на вкус и се готви още 10 минути.
9
Свинско на грил с чътни от тропически плодове 9Месото се поднася с чътнито.




Съвет:
Плодовете за чътнито не трябва да се бъркат много при готвене, за да не се разкашкат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулиана Георгиева Дичева се регистрира в сайта.
Станимира Г. Георгиева се регистрира в сайта.
ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта