Черен боб с ориз „Гайо пинто”

Традиционно ястие от Коста Рика
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен боб
200 г бланширан ориз
1 червена калифорнийска чушка
1 стебло целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. суха мащерка
40 мл олио
1 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Черен боб с ориз „Гайо пинто”
Бобът се накисва за една нощ в студена вода, сварява се, отцежда се, а водата от варенето се запазва.
2
Черен боб с ориз „Гайо пинто” 2
Лукът, чесънът и целината се обелват, наситняват се и се запържват в олиото, докато омекнат. Слага се нарязаната на кубчета чушка и се овкусява с мащерката, сол и черен пипер.
3
Черен боб с ориз „Гайо пинто” 3
Прибавят се оризът, бобът и 500 мл от водата от варенето на боба, и се готви под капак, докато оризът абсорбира течността.
4
Черен боб с ориз „Гайо пинто” 4
Разбърква се и се поднася с наситнения кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
да
4.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Става много хубаво и с червен боб от консерва
3.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Много успешна рецепта! Поради липса на черен боб сготвих ястието с шарен кафяв боб, вместо кориандър сложих магданоз, а селърито замених с нашата обикновена целина.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Много вкусно ястие се получи! Облизахме си пръстите!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2014
Много е вкусно, може боба да се свари заедно със свински джолан. В Коста Рика това ястие се използва по-често като гарнитура към телешко, риба...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: