Люта пилешка яхния

Пилешко чили от Хондурас или казано по нашенски – пиле с боб
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
1 глава лук
600 г бял боб (от консерва)
680 г консервирани домати
2 зелени чушки
2 люти зелени чушки
3 скилидки чесън
2 щипки чили на прах
1 с. л. кимион
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. пушен червен пипер
1 с. л. горчица
2 ч. л. захар
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Люта пилешка яхния
Лукът се нарязва на полумесеци, зелените чушки – на кубчета, лютите чушки и чесънът се наситняват и всички зеленчуци се запържват в олиото, докато омекнат.
2
Люта пилешка яхния 2
Подправя се с чилито, пушения червен пипер, ригана и кимиона и се разбърква. Добавят се горчицата, нарязаното на едри кубчета пилешко филе, доматите, захарта, сол и черен пипер, и ястието се задушава за около 30 минути.
3
Люта пилешка яхния 3
Накрая се сипва отцеденият боб и се разбърква.

4
Люта пилешка яхния 4
По желание яхнията се поднася, поръсена с наситнен магданоз.





Съвет:
Вместо магданоз може да използвате кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2014
Яхнията е супер! Аз само намалих количеството на кимиона и боба и добавих малко бекон, предварително запържен.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
(у)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2014
Уникално вкусно е в комбинация с Хондураска тортила „Балеада”. Много лесно се преготвят като за първи опит с мексиканска кухня. Почитателите и ще са очаровани.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2014
Лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: