Кюфтета от праз с дип от червено цвекло

Дата: 12.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
2 стръка праз лук
300 г царевичен грис за качамак
1 ч. л. мащерка
кората от 1 лимон
2 с. л. зехтин (+ за пържене)
сол на вкус
за дипа:
3 малки глави сварено червено цвекло
200 г сварени картофи
50 г печени орехи
2 с. л. сусамов тахан
2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от праз с дип от червено цвеклоПразът се почиства, нарязва се на шайби, бланшира се за 3 минути в около 800 мл вряща, подсолена вода и се изважда с решетъчна лъжица.
2
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 2Във водата се сипва царевичният грис и се бърка енергично около 5 минути, според указанията на опаковката.
3
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 3Дърпа се от котлона и към него се сипва празът. Овкусяват се с настърганата лимонова кора, мащерката и зехтина.
4
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 4Сместа се разделя на 16 топки и с помощта на малък метален пръстен (ринг) се оформят сплеснати кюфтета, които се готвят от двете страни, в съд с малко зехтин, до златисто.
5
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 5Дипът се приготвя като кимионът се запича на сух тиган, а цвеклото и орехите се накълцват.
6
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 6Картофите се намачкват и към тях се прибавят цвеклото, орехите, таханът, смачканият на паста с малко сол чесън, лимоновият сок, около 100 мл вода, стритият кимион, зехтинът и сол и черен пипер на вкус.
7
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 7Намачква се добре, за да се получи гъст сос.
8
Кюфтета от праз с дип от червено цвекло 8Кюфтетата се сервират с дипа.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Много вкусни се пилучиха
6.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Странни са, не бих повторила.
5.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
оооо
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2014
страхот ни са.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Като картофени кюфтенца
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта