Мариновани свински ребра с боб

Мераклийски приготвени
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял боб
1 дафинов лист
100 г глава целина
1 1/2 ч. л. джоджен
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. зехтин

за ребрата:
1,6 кг свински ребра
1 с. л. червен пипер
2 скилидки чесън
30 мл бял винен оцет
4 с. л. зехтин
2 моркова
2 глави лук
200 г глава целина
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
1/2 връзка магданоз
6 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани свински ребра с боб
Бобът се накисва за една нощ в студена вода и се отцежда.
2
Мариновани свински ребра с боб 2
Налива се чиста вода и се оставя да кипне.
3
Мариновани свински ребра с боб 3
Отново се отцежда.
4
Мариновани свински ребра с боб 4
Налива се вода, добавят се нарязаните наситно целина, лук и две скилидки чесън, дафиновият лист и 1/2 ч. л. сух джоджен, и се готви, докато омекне – около 2 часа.
5
Мариновани свински ребра с боб 5
Чесънът за ребрата се стрива на паста, смесва се с 2 с. л. от зехтина и оцета, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
6
Мариновани свински ребра с боб 6
Ребрата се мариноват с тази смес за една нощ.
7
Мариновани свински ребра с боб 7
Морковът, лукът и целината се почистват, нарязват се на едри кубчета, слагат се в дълбока тава и се овкусяват със сол и черен пипер. Заливат се с останалия зехтин и се разбъркват.
8
Мариновани свински ребра с боб 8
Отгоре се подреждат ребрата, заедно с маринатата, заливат се с около 500 мл вода и се пекат в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 2 часа.
9
Мариновани свински ребра с боб 9
Бобът се отцежда. Останалите скилидки чесън се обелват, смачкват се и се запържват в зехтина. Към тях се добавят отцеденият боб и печените зеленчуци, заедно с течността (от тавата с ребрата), оставят се на огъня 5–10 минути и се овкусяват с останалия джоджен, сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда, се налива малко вода.
10
Мариновани свински ребра с боб 10
Магданозът се смила със зехтина, сол на вкус и 2–3 с. л. студена вода.

11
Мариновани свински ребра с боб 11
Бобът се сервира в дълбоки чинии, върху него се слагат ребрата и се гарнира с ароматния зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2017
Приятелят ми беше очарован, много вкусно ястие стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Стана превъзходно
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
Много сполучлива рецепта, мъжът ми се влюби в нея. Аз направих малки промени. Смених 3 пъти водата (на всяко кипване се запенва, при което аз сменям водата) и след това на финалната права, когато боба се готви заедно със зеленчуците от месото добавих 3 черпака от водата в която е врял.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: