Мариновани свински ребра с боб

Дата: 17.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял боб
1 дафинов лист
100 г глава целина
1 1/2 ч. л. джоджен
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. зехтин
за ребрата:
1,6 кг свински ребра
1 с. л. червен пипер
2 скилидки чесън
30 мл бял винен оцет
4 с. л. зехтин
2 моркова
2 глави лук
200 г глава целина
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
1/2 връзка магданоз
6 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Мариновани свински ребра с бобБобът се накисва за една нощ в студена вода и се отцежда.
2
Мариновани свински ребра с боб 2Налива се чиста вода и се оставя да кипне.
3
Мариновани свински ребра с боб 3Отново се отцежда.
4
Мариновани свински ребра с боб 4Налива се вода, добавят се нарязаните наситно целина, лук и две скилидки чесън, дафиновият лист и 1/2 ч. л. сух джоджен, и се готви, докато омекне – около 2 часа.
5
Мариновани свински ребра с боб 5Чесънът за ребрата се стрива на паста, смесва се с 2 с. л. от зехтина и оцета, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
6
Мариновани свински ребра с боб 6Ребрата се мариноват с тази смес за една нощ.
7
Мариновани свински ребра с боб 7Морковът, лукът и целината се почистват, нарязват се на едри кубчета, слагат се в дълбока тава и се овкусяват със сол и черен пипер. Заливат се с останалия зехтин и се разбъркват.
8
Мариновани свински ребра с боб 8Отгоре се подреждат ребрата, заедно с маринатата, заливат се с около 500 мл вода и се пекат в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 2 часа.
9
Мариновани свински ребра с боб 9Бобът се отцежда. Останалите скилидки чесън се обелват, смачкват се и се запържват в зехтина. Към тях се добавят отцеденият боб и печените зеленчуци, заедно с течността (от тавата с ребрата), оставят се на огъня 5–10 минути и се овкусяват с останалия джоджен, сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда, се налива малко вода.
10
Мариновани свински ребра с боб 10Магданозът се смила със зехтина, сол на вкус и 2–3 с. л. студена вода.

11
Мариновани свински ребра с боб 11Бобът се сервира в дълбоки чинии, върху него се слагат ребрата и се гарнира с ароматния зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2017
Приятелят ми беше очарован, много вкусно ястие стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Стана превъзходно
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
Много сполучлива рецепта, мъжът ми се влюби в нея. Аз направих малки промени. Смених 3 пъти водата (на всяко кипване се запенва, при което аз сменям водата) и след това на финалната права, когато боба се готви заедно със зеленчуците от месото добавих 3 черпака от водата в която е врял.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Martina Miteva се регистрира в сайта.
Radka Bacheva се регистрира в сайта.
Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта