Кюфтета от прясно зеле

Практично и икономично предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелка
1 яйце
1 зелена ябълка
60 г галета
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за панировката:
2 яйца
галета за овалване


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от прясно зеле
Зелето се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смила в месомелчка.
2
Кюфтета от прясно зеле 2
Добавят се яйцето, нарязаната наситно ябълка, галетата, сол, черен и червеният пипер.
3
Кюфтета от прясно зеле 3
От сместа се оформят кюфтета, потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета.
4
Кюфтета от прясно зеле 4
Пържат се на маслена баня.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Валентина, няма проблем - вкусът на кюфтенцата няма да се промени.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
надявам се вкусът на кюфтенцата да се не промени ако се свари зелето от предната вечер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: