Пълнени домати с ориз

Дата: 22.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 средно големи домата
200 г дългозърнест ориз
40 мл зехтин
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. доматен концентрат
зехтин за поливане
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с ориз Доматите се издълбават, а капачетата се запазват.
2
Пълнени домати с ориз  2Наситнените лук и чесън се запържват в зехтина, добавят се измитият ориз и също се запържва закратко. Сипват се доматеният концентрат и сърцевината на доматите, и се посолява. Когато течността изври, се наливат около 300 мл вода и се оставя на котлона, докато оризът абсорбира течността.
3
Пълнени домати с ориз  3Слагат се наситнените босилек и магданоз.
4
Пълнени домати с ориз  4Доматите се пълнят със сместа, поливат се с малко зехтин, слагат се капачетата и се пекат 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. По желание се сервират с млечно-чеснов сос или сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2017
Станаха хубави, другия път бих добавила още сол заради доматите.
8.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Вкусни домати . Замених ориза с булгур . Резултата е перфектен .
7.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Чудесно! Аз добавих и кайма.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Интересно ястие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта