Пълнени патладжани по италиански

Средиземноморският им вкус ще ви очарова
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
4 домата
40 г маслини „Каламата”
20 г каперси
1/4 връзка пресен босилек
1 топка моцарела (125 г)
40 г сирене „Пармезан“
1 скилидка чесън
1 щипка сух риган
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани по италиански
Патладжаните се измиват, режат се надве по дължина и се сваряват в подсолена вода за 20 минути.
2
Пълнени патладжани по италиански  2
Малко от месестата им част се издълбава с лъжица и се наситнява.
3
Пълнени патладжани по италиански  3
Доматите се измиват и се режат на кубчета. Маслините се почистват от костилките и се нарязват на шайби.
4
Пълнени патладжани по италиански  4
Чесънът се наситнява и се запържва в зехтина. Добавя се месестата част от патладжана.
5
Пълнени патладжани по италиански  5
След като водата, която се отделя, се изпари, се добавят маслините, доматите и сухият риган. Овкусява се със сол и черен пипе и се готви 15 минути.
6
Пълнени патладжани по италиански  6
Добавят се каперсите, разбърква се, дърпа се от огъня и се прибавят накъсаната моцарела и нарязаният босилек.
7
Пълнени патладжани по италиански  7
Патладжаните се пълнят със сместа, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат 30 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2021
Много е вкусно! Спокойно може да се поднесе и хладно.
14.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2019
Не стана лошо.
13.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2019
Само това остана
12.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2019
И да допълня, че вкусът според мен е като на класическа, супер вкусна пица, но без тесто, защото е със зеленчуци :)
11.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2019
Много свежа рецепта за любители на италиански вкус. Не обичам патладжани и замених с тиквички и чушки, които преди да запека не съм варила.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: