Кюфтета от зрял фасул със сос от праз

Дата: 18.12.2002
Източник: Бон Апети
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз
 
Необходими продукти:
500 г зрял фасул
2 червени печени чушки
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
олио
галета
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от зрял фасул със сос от празФасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, налива се нова, кипва се и се изхвърля. Фасулът се залива с 1 1/2 л студена вода, сварява се хубаво, отцежда се и се смесва с настъргания лук.
2
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 2Добавят се подправките, сместа се намачква на пюре и се омесва. След това се оставя да се охлади.
3
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 3С обилно намазнени с олио ръце се оформят плоски кюфтета, които се овалват в галета и се подреждат в намаслена тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, докато се зачервят. Сервират се със сос от праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта