Кускус с праз и маслини

Дата: 20.12.2002
Източник: Бон Апети
Кускус с праз и маслини
 
Необходими продукти:
3 стръка праз лук
350 г кускус
100 г маслини (почистени от костилките)
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 с. л. бяло вино
2 щипки мащерка
1/4 ч. л. куркума
250-300 г царевица
 

Начин на приготвяне:
1
Кускус с праз и маслиниЛукът се нарязва на кръгчета и се задушава в нагорещено олио под капак, докато омекне. След това се подправя с мащерка, стрива се бульонът, добавят се царевицата и виното.
2
Кускус с праз и маслини 2Кускусът се сварява според инструкциите на пакета, като във водата му се добавя куркума, за да се оцвети в жълто.
3
Кускус с праз и маслини 3Свареният кускус се изцежда от водата и се изсипва в подходяща купа. Прибавят се лукът и маслините. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта