Пълнени чушки с леща

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2002
Пълнени чушки с леща
 
Необходими продукти:
200-250 г червена леща (обикновена)
7-8 едри чушки за пълнене
1 глава лук
4-5 с. л. олио
1 ч. л. синап
1 ч. л. кориандър
1 1/4 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. куркума
1 консерва домати
2 стръка праз
4 с. л. олио
1/2 ч. л. джинджифил
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с леща
Лещата се залива с вода и се сварява, след което се отцежда. Главата лук се нарязва наситно.
2
Пълнени чушки с леща 2
В сух тиган за 10 секунди се запичат синапеното семе, кимионът и кориандърът, наливат се 2 с. л. олио и след като се сгорещи, се поставя лукът. Пържи се около минута, поръсва се с куркума и се разбърква. Добавя се лещата, разбърква се и се посолява. Чушките се пълнят с готовата плънка.
3
Пълнени чушки с леща 3
Ситно нарязаният праз се запържва за минута в 4 с. л. олио, поръсва се с червен пипер и джинджифил, добавят се пасираните домати и се посолява. Поставят се чушките и се задушават 20 минути на тих огън под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: