Мариновани тиквички с топчета от сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2005
Мариновани тиквички с топчета от сирене
 
Необходими продукти:
2 тиквички
1 ч. л. пресен розмарин
1-2 с. л. кисело мляко
1 к. ч. зехтин
7-8 листа пресен босилек
2 скилидки чесън
100-150 г настъргано сирене
сокът от 1/2 лимон
1 к. ч. олио
1-2 щипки сол
2-3 клонки пресен риган (1 ч. л. сушен)
2-3 клонки прясна мащерка (1 ч. л. сушена)
2 домата
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани тиквички с топчета от сирене
В подходящ съд се накъсват пресните подправки, наливат се олиото и лимоновият сок, поръсва се солта.
2
Мариновани тиквички с топчета от сирене 2
Тиквичките се нарязват на тънки лентички и се мариноват за 30 минути в приготвената смес. След това се пекат на грил тиган.
3
Мариновани тиквички с топчета от сирене 3
Зехтинът се ароматизира с нарязани наситно босилек и розмарин. Чесънът се наситнява и се смесва с настърганото сирене, киселото мляко и червения пипер. С намазнени ръце се оформят топчета и се овалват в ароматизирания зехтин.
4
Мариновани тиквички с топчета от сирене 4
Предястието се сервира, като в чиния се поставят на кръст две ивици тиквичка, върху тях се слага шайба пресен домат и се покрива с още две кръстосани ивици тиквичка. Отгоре се поставя топче сирене и се полива със зехтина, в който е било потопено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena се регистрира в сайта.
Marina Doncheva се регистрира в сайта.
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: