Боб по италиански

Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2003
Боб по италиански
 
Необходими продукти:
200 г боб
1/2 ч. л. мащерка
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
200 г макарони
1 в. ч. червено вино
1 скилидка чесън
1 глава кромид лук
200 г стерилизирани домати
6 с. л. зехтин
1 стрък целина


Начин на приготвяне:
1
Боб по италиански
Предварително накиснатият боб се сварява, след което водата се изхвърля.
2
Боб по италиански 2
Морковът, лукът и чесънът се нарязват и се запържват леко в зехтина за около минута. Добавят се стерилизираните домати, налива се виното и се пържи още една минута.
3
Боб по италиански 3
Запържената зеленчукова смес се изсипва при боба. Разбърква се и се оставя да къкри 20 минути на тих огън. След това в ястието се долива гореща вода и се добавят макароните, риганът, босилекът, мащерката, целината и солта. Вари се до готовност на макароните.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



203 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: