Чепински качамак

Дата: 31.01.2003
Източник: Бон Апети
Чепински качамак
 
Необходими продукти:
500 г царевично брашно
70–80 г краве масло
червен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чепински качамакВ тенджера се кипват 1,200 л вода, посолява се и наведнъж се изсипва брашното, без да се разбърква. В средата с дръжката на точилката се оформя дупка и около нея се правят още 5 по-малки, разположени в окръжност.
2
Чепински качамак 2Вари се на тих огън, докато бълбукащата през дупките вода поеме почти цялото брашно (около 15 минути). След това се бърка енергично, докато се получи лепкава каша. Разстила се в тава с помощта на намазнена лъжица.
3
Чепински качамак 3С лъжицата по повърхността на качамака се оформят малки кратерчета. Маслото се запържва в тиган заедно с пипера, след което се изсипва върху качамака. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Кристиан се регистрира в сайта.
Николета се регистрира в сайта.
Ваня коментира рецептата Течен шоколад
Karina Dimova се регистрира в сайта.
Mario Markov се регистрира в сайта.
Abi Abi се регистрира в сайта.
Elka Koycheva се регистрира в сайта.
bisttra коментира рецептата Пай с пилешко месо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта