Чепински качамак

Дата: 31.01.2003
Източник: Бон Апети
Чепински качамак
 
Необходими продукти:
500 г царевично брашно
70–80 г краве масло
червен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чепински качамакВ тенджера се кипват 1,200 л вода, посолява се и наведнъж се изсипва брашното, без да се разбърква. В средата с дръжката на точилката се оформя дупка и около нея се правят още 5 по-малки, разположени в окръжност.
2
Чепински качамак 2Вари се на тих огън, докато бълбукащата през дупките вода поеме почти цялото брашно (около 15 минути). След това се бърка енергично, докато се получи лепкава каша. Разстила се в тава с помощта на намазнена лъжица.
3
Чепински качамак 3С лъжицата по повърхността на качамака се оформят малки кратерчета. Маслото се запържва в тиган заедно с пипера, след което се изсипва върху качамака. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Карина Трендафилова се регистрира в сайта.
Диана Георгиева се регистрира в сайта.
Dilyana Todorova се регистрира в сайта.
Xristina Dimova се регистрира в сайта.
Каролина Кралева се регистрира в сайта.
Таня Лазарова се регистрира в сайта.
Любослава се регистрира в сайта.
Charly Romano се регистрира в сайта.
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Кифлички с локум
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта