Бурания

Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2003
Бурания
 
Необходими продукти:
600-700 г кисело зеле
250–300 г фасул
2-3 сушени чушки
1-2 стръка праз лук
7-8 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Бурания
Фасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, залива се с нова, кипва се и отново се изхвърля. След това се наливат 1,5 л студена вода и фасулът се вари до омекване.
2
Бурания 2
Празът се нарязва надребно и се запържва за минута в предварително сгорещено олио. Добавят се нарязаните на малки парчета чушки, запържват се за секунди, след което се поръсват червен пипер и брашно и се налива черпак от бульона на фасула.
3
Бурания 3
Сместа се изсипва при омекналия фасул. Зелето се нарязва на тънки ивички и също се добавя, след което варенето продължава още 30 минути.
4
Бурания 4
В края се добавят подправките и се посолява. Ястието остава на котлона още няколко минути, след което е готово за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: