Кюфтета с ориз в доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г кайма
1 глава лук
1 яйце
1 к. ч. ориз
7-8 стръка магданоз за каймата
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус
1 буркан консервирани домати
7-8 скилидки чесън
2 печени чушки
1 глава лук
2-3 стръка магданоз за соса
червен пипер
4 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с ориз в доматен сос
Лукът и листата на магданоза се нарязват наситно и се смесват с каймата.
2
Кюфтета с ориз в доматен сос 2
Добавят се яйцето, чубрицата, кимионът, черният пипер и солта.
3
Кюфтета с ориз в доматен сос 3
Оризът се слага в гореща подсолена вода в съотношение 1:1 и се вари, но не до пълна кулинарна готовност, след което се охлажда и се сипва при каймата.
4
Кюфтета с ориз в доматен сос 4
Омесват се кюфтета и се овалват в брашно.
5
Кюфтета с ориз в доматен сос 5
Лукът и част от чесъна за соса се нарязват наситно и се запържват в олиото до златисто. Поръсва се с червен пипер.
6
Кюфтета с ориз в доматен сос 6
Добавят се наситнените чушки, вързаните с връв дръжки на магданоза и намачканите с преса домати.
7
Кюфтета с ориз в доматен сос 7
След като сосът кипне, се слагат кюфтетата.
8
Кюфтета с ориз в доматен сос 8
Сипва се гореща вода, така че да покрие кюфтетата.
9
Кюфтета с ориз в доматен сос 9
Ястието се посолява и се оставя да ври около 30 минути.
10
Кюфтета с ориз в доматен сос 10
Останалата част от чесъна и магданоза за соса се нарязват наситно и се слагат в яхнията. Овкусява се със захарта и оцета.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2020
Лесно и мноооого вкусно, все едно мама я е готвила :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Стана много вкусно. Пропуснах само частта със запръжката.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Много вкусно ястие. Допуснах някои дребни грешки, които следващия път ще коригирам. Много се хареса на цялото семейство. Единствено при изпълнението следващоя път първо ще добавя гореща вода към соса и после ще сложа кюфтенцата, защото отдолу се сгъсти, а отгоре остана по-течен, а аз варих повече от указаното време и имаше риск да загори. Също така, с по-малко кайма и с чаена чаша ориз ми излязоха 17 кюфтенца, които едвам събрах на дъното на най-голямата ми тенджера, не знам ако бях сложила всичката кайма, какво би се получило. Може би оризът идва много.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: