Кюфтета яхния с гарнитура картофи "Анна"

Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2001
Кюфтета яхния с гарнитура картофи
 
Необходими продукти:
600 г кайма
2 глави лук
1 яйце
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с. л. сметана
1 червена чушка
2 моркова
1 стрък чесън
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
2 щипки индийско орехче
800 г картофи
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета яхния с гарнитура картофи
Каймата се поставя в купа, прибавят се настъргани на ренде ябълка и глава лук. Добавят се яйце, сметана и нарязан магданоз. Каймата се омесва и се оставя да отлежи 10 минути.
2
Кюфтета яхния с гарнитура картофи
Оформят се кюфтета. В тенджера се поставят 2 моркова (настъргани), глава лук, червена чушка (на квадратчета), скълцан чесън, 1/2 л вода, 2 кубчета бульон. Подправя се с дафинов лист, сол и пипер и се кипва.
3
Кюфтета яхния с гарнитура картофи
Кюфтетата се панират в брашно, поставят се в кипящия сос и се варят 25 минути на тих огън. Приготвя се бешамелов сос, като в разтопено масло се запържва брашното. Разрежда се със студеното мляко, вари се 5 минути и се подправя с индийско орехче, черен пипер и сол.
4
Кюфтета яхния с гарнитура картофи
За картофи "Анна": Картофите се обелват, нарязват се на тънки колелца, измиват се и се подсушават с кърпа. Гювечета се намазват с разтопено масло, пълнят се с картофи и се нареждат в кръг. Пекат се 45 минути при температура 200 градуса. Изваждат се, обръщат се и картофите се сервират като гарнитура към кюфтетата заедно с бешамеловия сос.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2014
много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: