Кюфтета „Женски бедра“

Кадън буду кюфте
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно месо от телешка плешка
40 г бисерен ориз
2 яйца
1 връзка магданоз
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета „Женски бедра“
Оризът се сварява до готовност в голямо количество вода, отцежа се и се оставя да се охлади.
2
Кюфтета „Женски бедра“ 2
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина, докато започне да се карамелизира.
3
Кюфтета „Женски бедра“ 3
Добавя се половината от мляното месо и се запържва, докато стане на трохи и започне да се карамелизира. Дърпа се от огъня и се оставя леко да се охлади.
4
Кюфтета „Женски бедра“ 4
Прибавят се останалата кайма и оризът, и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер, накълцания магданоз, червения пипер, кимиона и 1 жълтък.
5
Кюфтета „Женски бедра“ 5
Разбърква се и от сместа се оформят кюфтета. Овалват се в брашно и после в разбитите белтък и яйце.
6
Кюфтета „Женски бедра“ 6
Пържат се в олио, на маслена баня, до златисто. Отцеждат се върху хартия и се поднасят.



Съвет: Поднесете кюфтетата с доматен или млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Хубави кюфтенца, по-различни, НО...ако последното в което се топят е яйце, не държат форма при пържене. Трябва им класическа панировка- брашно+яйце+брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2016
Свежа и различна салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: