Скумрия на грил тиган

Предварително овкусена в специална марината
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи скумрии (почистени)
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 щипка сух риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на грил тиган
Рибата се разрязва откъм корема и се разтваря като пеперуда. С помощта на малък нож вниматено се отстранява гръбначната кост, а след това се махат и по-малките костици.
2
Скумрия на грил тиган 2
Чесънът се наситнява и се смесва с накълцаната мащерка, ригана и зехтина.
3
Скумрия на грил тиган 3
Рибата се намазва със сместа и се оставя да престои 2 часа.
4
Скумрия на грил тиган 4
След това се пече на грил тиган, като първо се слага от страната с кожата.
5
Скумрия на грил тиган 5
Посолява се на вкус и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Аз я направих на филенца. Супер стана.
5.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2019
Чудесна рецепта
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2018
Чудесно
3.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Много вкусна стана.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Пропуснах чесъна и я изпекох на тефлонова оребрена скара и стана божествена!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: