Лаврак с цитруси

Много ароматен, с великолепен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
1/2 лимон
1/2 портокал
1/2 глава резене
20 г каперси
1/4 връзка магданоз
60 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с цитруси
Резенето се нарязва наедро и се смила в блендер, заедно с магданоза, каперсите и настърганите кори на лимона и портокала.
2
Лаврак с цитруси 2
Сипват се 20 мл зехтин и отново се смила.
3
Лаврак с цитруси 3
Рибите се овкусяват отвън и отвътре със сол и черен пипер, пълнят се със смляната смес и се оставят да се мариноват 45 минути на стайна температура.
4
Лаврак с цитруси 4
Лимонът и портокалът се нарязват на шайби, които се завързват за рибите.
5
Лаврак с цитруси 5
Залива се с останалия зехтин и се пече 10–15 минути на грил програма.



Съвет:
Рибата може да се изпече и на скара.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: