Лазаня на рулца

С вкусна плънка от сьомга, праз и сирене „Рикота“
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресни кори за лазаня
400 г филе от сьомга (без кожа)
200 г сирене „Рикота“
2 стръка праз
30 г краве масло (+ за намазване)
250 мл животинска сметана
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лазаня на рулца
Корите за лазаня се сваряват за кратко в подсолена вода, докато омекнат леко. След това се потапят във вода с кубчета лед и се отцеждат.
2
Лазаня на рулца 2
Празът се наситнява и се запържва в маслото.
3
Лазаня на рулца 3
Добавя се нарязаното на кубчета филе от сьомга и също се запържва за кратко.
4
Лазаня на рулца 4
Подправя се със сол, черен пипер и индийското орехче. Оставя се леко да се охлади и се прибавя сиренето „Рикота“.
5
Лазаня на рулца 5
Корите се нарязват на четири ленти по дължина. Върху всяка лента се поставя от плънката и се завива стегнато на руло.
6
Лазаня на рулца 6
Рулата се подреждат в намаслена тава, с разреза нагоре.
7
Лазаня на рулца 7
Сметаната се овкусява със сол и черен пипер.
8
Лазаня на рулца 8
Рулата се заливат със сметаната и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
9
Лазаня на рулца 9
Лазанята се поднася топла и по желание се гарнира с рукола.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2020
Нещо не ми допадна.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
аз се имам за спец на лазанята но досега не ми беше идвало на ум да ги навия по този начин. много е сполучливо и красиво.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: