Лазаня с кайма и патладжани

Дата: 23.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг домати (сорт „Рома“)
600 г телешка кайма
500 г сирене „Моцарела“
300 г кори за лазаня (пресни)
150 г сирене „Пармезан“
200 мл животинска сметана
100 мл зехтин
3 патладжана
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 яйца
1/2 връзка пресен босилек
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1 щипка чили
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с кайма и патладжаниДоматите се пасират и се прецеждат.
2
Лазаня с кайма и патладжани 2Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 40 мл зехтин, докато омекнат. Прибавя се каймата и се пържи до златисто. Овкусява се с накълцани каперси, риган, чили, сол и черен пипер на вкус.
3
Лазаня с кайма и патладжани 3Наливат се доматите и сосът се готви 30 минути на слаб огън. Дърпа се от огъня. Накрая се добавя нарязаният босилек.
4
Лазаня с кайма и патладжани 4Патладжаните се обелват и се нарязват на едри кубчета.
5
Лазаня с кайма и патладжани 5Посоляват се и се оставят да престоят, за да се отцедят от горчивата течност, след което се изплакват и се подсушават добре. Пържат се в останалия зехтин, на няколко пъти, докато станат меки и със златист цвят. Овкусяват се със сол, черен пипер и балсамов оцет.
6
Лазаня с кайма и патладжани 6Моцарелата се нарязва на тънки шайби, а пармезанът се настъргва.
7
Лазаня с кайма и патладжани 7В тава на пластове се редят сос, кори, сос, патладжани, моцарела и пармезан. Малка част от пармезана се заделя за най-отгоре, а последният пласт трябва да е от кори за лазаня.
8
Лазаня с кайма и патладжани 8Сметаната се разбива с яйцата и сол на вкус, и се излива върху лазанята.
9
Лазаня с кайма и патладжани 9Поръсва се със заделения пармезан и се пече в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 25 минути.
10
Лазаня с кайма и патладжани 10Изважда се от фурната, охлажда се 20 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Фантастична рецепта! Замених доматите с готова рустика и използвах по-малко пармезан. Следващия път ще приготвя 400 гр. тесто за корите, за да имам за още един слой. Количеството плънка го позволява.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта