Паста с кренвирши и чушки

Лесна, вкусна, интересна
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста (талиатели)
4 кренвирша Аз ям!
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г пасирани домати (от консерва)
300 г печени червени чушки
40 г сирене „Пармезан“
50 мл зехтин
1 ч. л. копърово семе
1 щипка чили на прах
1/2 ч. л. захар
пресен босилек за гарниране
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Паста с кренвирши и чушки
Лукът и чесънът се наситняват.
2
Паста с кренвирши и чушки 2
Запържват се в сгорещения зехтин.
3
Паста с кренвирши и чушки 3
Когато омекнат, се добавят нарязаните кренвирши.
4
Паста с кренвирши и чушки 4
Слага се и счуканото копърово семе.
5
Паста с кренвирши и чушки 5
Наливат се доматите.
6
Паста с кренвирши и чушки 6
Подправя се със захар, чили, сол и черен пипер на вкус, и се готви около 10 минути.
7
Паста с кренвирши и чушки 7
Накрая се добавят печените чушки, нарязани на ивички.
8
Паста с кренвирши и чушки 8
Пастата се сварява в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
9
Паста с кренвирши и чушки 9
Отцежда се и се прибавя към соса.
10
Паста с кренвирши и чушки 10
Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня.
11
Паста с кренвирши и чушки 11
Ястието се сервира с наситнен босилек и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2018
много хубава идея, цветно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: