Равиоли от Сардиния

С плънка от два вида сирена и свеж аромат на мента
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г грис от твърда пшеница (семолина)
250 г брашно
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сол

за плънката:
3 средно големи картофа
2 стръка мента
1 скилидка чесън
50 г сирене „Пекорино”
50 г сирене „Рикота”
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”

за соса:
800 г домати на кубчета (от консерва)
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Равиоли от Сардиния
Семолината, брашното и солта се разбъркват. Наливат се зехтинът и 100 мл вода, и се замесва тесто.
2
Равиоли от Сардиния 2
Завива се с фолио и се оставя да почине за 30 минути.
3
Равиоли от Сардиния 3
Разточва се и с помощта на ринг се изрязват кръгове с диаметър 8 см.
4
Равиоли от Сардиния 4
Картофите се белят, режат се на кубчета и се сваряват. Охлаждат се и се намачкват леко.
5
Равиоли от Сардиния 5
Добавят се рикотата, настърганото сирене „Пекорино”, стритият на паста чесън, зехтинът и наситнените листа мента. Разбърква се.
6
Равиоли от Сардиния 6
Във всеки кръг тесто се слага от плънката, сгъва се надве и с палеца и средния пръст започва да се изтегля леко тестото към дланта, така че да се получи слепване под формата на житен клас.
7
Равиоли от Сардиния 7
Когато са готови всички равиоли, се варят в подсолена вода.
8
Равиоли от Сардиния 8
Доматите за соса се сипват в касерола, добавят се захарта, риганът, наситненият чесън, зехтинът и сол. Готви се за 10 минути.
9
Равиоли от Сардиния 9
Равиолите се поднасят върху доматен сос, поръсени с настъргано сирене „Пекорино”.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2018
много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: