Ледено гаспачо с водка

Супа и питие в едно
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 краставица
2 червени чушки
2 големи домата (700 г)
500 г чери домати
2 скилидки чесън
50 мл водка
50 мл бял винен оцет
1 щипка захар
лют сос на вкус
сос „Уорчестър” на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ледено гаспачо с водка
Доматите и почистените от семките чушки се нарязват наедро.
2
Ледено гаспачо с водка 2
Чери доматите се разполовяват. Краставицата се бели и се реже наедро.
3
Ледено гаспачо с водка 3
Двата вида домати, чушките, краставицата, водката, оцетът, захарта, сосът „Уорчестър”, чесънът, лютият сос и сол на вкус се пюрират.
4
Ледено гаспачо с водка 4
Сместа се изсипва в цедка с марля и се оставя за една нощ в хладилник, за да се отцеди течността.
5
Ледено гаспачо с водка 5
Бистрото гаспачо се сервира в шотове.





Съвет:
По желание в шота се слага чери домат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: