Лимонова супа с топчета от агнешко

Оригинално предложение за една по-различна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за топчетата:
500 г агнешка кайма
4 стръка пресен джоджен
4 стръка магданоз
2 филии бял хляб
70 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1 яйце
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за супата:
2 л пилешки бульон
80 г бисерен ориз
2 лимона
2 яйца
20 г краве масло
1 стрък пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лимонова супа с топчета от агнешко
Каймата се смесва с предварително накиснатия в млякото и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, стритата скилидка чесън, наситнените джоджен и магданоз, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Оставя се закратко в хладилник.
2
Лимонова супа с топчета от агнешко 2
Бульонът за супата се кипва, слагат се оризът и настърганата лимонова кора и се посолява. Оставя се на котлона, докато оризът стане почти готов.
3
Лимонова супа с топчета от агнешко 3
От каймата се оформят малки топчета и се пускат в супата, която не трябва да кипи силно.
4
Лимонова супа с топчета от агнешко 4
Яйцата се смесват с лимоновия сок и към тях се налива малко от горещия бульон.
5
Лимонова супа с топчета от агнешко 5
Сместа се изсипва при супата, готви се 5 минути на много слаб огън и се прибавя маслото.
6
Лимонова супа с топчета от агнешко 6
Супата се сервира с наситнения пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
От моята практика в скромната ми кухня, ще споделя, че винаги пускам в кипящ бульон топчетата от кайма и никога не ми се разпадат. Имам си 2 трика- първо, в каймата слагам не цяло яйце, а само 1 белтък. Жълтъка го използвам за застройка на супичката. Второ, Нареждам си предварително подготвените топчета в тавичка. Взимам с черпак от врящия бульон и сипвам в тавичката. После изсипвам наведнъж топчетата в тенджерата. Така си спестявам пускането едно по едно на топчетата, те не залепват и е много лесно. Тези два трика ги научих преди доста време от бай Данчо - готвача на Т.Живков, които той сподели любезно в едно телевизионно предаване. Опитайте тези два начина - наистина работи успешно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: