Чорба с агнешко и лапад
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
07.05.2014 От моята практика в скромната ми кухня, ще споделя, че винаги пускам в кипящ бульон топчетата от кайма и никога не ми се разпадат. Имам си 2 трика- първо, в каймата слагам не цяло яйце, а само 1 белтък. Жълтъка го използвам за застройка на супичката. Второ, Нареждам си предварително подготвените топчета в тавичка. Взимам с черпак от врящия бульон и сипвам в тавичката. После изсипвам наведнъж топчетата в тенджерата. Така си спестявам пускането едно по едно на топчетата, те не залепват и е много лесно. Тези два трика ги научих преди доста време от бай Данчо - готвача на Т.Живков, които той сподели любезно в едно телевизионно предаване. Опитайте тези два начина - наистина работи успешно.
|
Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...