Лек плодов десерт

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4-5 бр. какаови бисквити
2 шепи корнфлейкс (30 г)
2 с. л. конфитюр по избор
2 с. л. маргарин
2 ч. л. захар
100-150 г микс горски плодове

за крема:
2 банана
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче суха сметана (40 г)
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. настъргана портокалова кора
1 ч. л. настъргана лимонова кора
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лек плодов десерт
Корнфлейксът, бисквитите и захарта се смилат заедно.
2
Лек плодов десерт 2
Смляната смес се сипва в купичка, добавя се конфитюрът и се разбърква добре.
3
Лек плодов десерт 3
След това се налива разтопеният маргарин и хубаво се разбърква.
4
Лек плодов десерт 4
На дъното на подходящи чаши се сипва от микса горски плодове.
5
Лек плодов десерт 5
Върху плодовете се разпределя бисквитената смес.
6
Лек плодов десерт 6
Млякото и сметаната се наливат в купа и се разбиват с миксер, така че да се получи пухкава смес.
7
Лек плодов десерт 7
Бананите се пюрират заедно с лимоновия сок, настърганите кори на лимон и портокал и няколко лъжици от сметановия крем.
8
Лек плодов десерт 8
Пюрираните банани се сипват в купата със сметановия крем и се разбива кратко.
9
Лек плодов десерт 9
Приготвеният плодов крем се разпределя върху блата.
10
Лек плодов десерт 10
Десертът се поръсва с горски плодове и се охлажда за 2 часа в хладилник. След това се поръсва с какао и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Супер е !!! ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: