Рулована баклава с извара и банани

Баклава с банани, оформена като руло и залята със сироп от портокали и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г точени кори
300 г банани
200-250 г извара
200 г орехови ядки
150 г разтопен маргарин
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. заквасена сметана
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
2 канелени кори
кората и сокът от 1 портокал
кората и сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Рулована баклава с извара и банани
В кухненски робот се разбиват бананите, изварата, 2 с. л. захар и сметаната.
2
Рулована баклава с извара и банани 2
Отделно се смилат орехите с 2 с. л. захар.
3
Рулована баклава с извара и банани 3
Взимат се 2 листа точени кори, намазват се с маргарин и се поръсват с орехи.
4
Рулована баклава с извара и банани 4
Корите се покриват с още два листа, които се намасляват и също се поръсват с орехи.
5
Рулована баклава с извара и банани 5
Процедурата се повтаря отново, корите се поръсват щедро с орехи и накрая в единия им край на тънък пласт се нанася половината от банановия крем.
6
Рулована баклава с извара и банани 6
Навива се руло, краищата му се завиват като на щрудел, а по повърхността му се правят разрези. По този начин се приготвя и второто руло.
7
Рулована баклава с извара и банани 7
Двете рула се поставят в намазнена и набрашнена тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачервят (около 30 минути).
8
Рулована баклава с извара и банани 8
В малка тенджера се кипа вода, сипва се захарта и се добавят корите портокал и лимон. Ароматизира се с канелените пръчици и ври 5 минути.
9
Рулована баклава с извара и банани 9
След това се налива сокът от цитрусовите плодове и сиропът ври, докато се редуцира. Когато е готов, се охлажда добре и с него се залива топлата баклава.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: