Суджи халва

Традиционна индийска грис халва с кардамон, бадеми и кашу, популярна в района на Тамил и Нанду
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г пълномаслен маргарин
50 г бадеми
30-40 г кашу
1 ч. ч. грис
10-15 шушулки кардамон
2 1/2 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Суджи халва
Зърната на кардамона се изваждат от шушулките и се стриват в хаванче.
2
Суджи халва 2
Маргаринът се слага в малка тенджера и се загрява.
3
Суджи халва 3
В загретия маргарин се сипва 1 ч. ч. грис и се запържва за около 5 минути, като се разбърква.
4
Суджи халва 4
Добавят се стритите зърна кардамон и смлените ядки, запържва се кратко и по желание се слага малко сладкарска боя за цвят.
5
Суджи халва 5
В тенджера се наливат 2 1/2 - 2 3/4 ч. ч. вода, сипва се захарта и се загрява, докато се разтвори.
6
Суджи халва 6
Захарният сироп постепенно се излива в запържения грис, като се бърка. Ври на тих огън, докато грисът поеме водата.
7
Суджи халва 7
Сместа се разпределя равномерно в предварително намазнена тава и се оставя да се охлади. Десертът се поднася нарязан на ромбчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: