Лесен кейк с ябълки

Пухкав, бърз и вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 малки кисели ябълки
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
2 яйца
5 с. л. мед
100 г захар
250 г заквасена сметана
олио за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лесен кейк с ябълки
Брашното се смесва с бакпулвера.
2
Лесен кейк с ябълки  2
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се заквасената сметана, 3 с. л. от меда и сухите съставки и се разбърква.
3
Лесен кейк с ябълки  3
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на шайби.
4
Лесен кейк с ябълки  4
Тестото се изсипва в намазана с олио и набрашнена форма за терин. Отгоре се подреждат ябълките и се заливат с останалия мед.
5
Лесен кейк с ябълки  5
Кейкът се пече 40 минути в загрята на 180 градуса (без вентилатор) фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Аз го направих в тавичка и добавих орехи и канела. Не слагах захар, но въпреки това стана страхотен- много, много вкусен!
23.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Много вкусен стана.
22.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Толкова е мекичък и пухкав.Сложих и малко канела при ябълките и меда.
21.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Толкова е мекичък и пухкав.Сложих и малко канела при ябълките и меда.
20.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Вече готов
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: