Млин „Берта“

Дата: 02.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
50 г пудра захар
за пълнежа:
150 г лешници
120 г пудра захар
30 г краве масло
70 г брашно
6 жълтъка
4 белтъка
кората от 1 лимон
200 г конфитюр от портокали
 

Начин на приготвяне:
1
Млин „Берта“Брашното, пудрата захар и студеното масло се претриват с пръсти, докато се получат трохи.
2
Млин „Берта“ 2Добавят се жълтъкът и около 1 с. л. вода.
3
Млин „Берта“ 3Тестото се разстила в съд за печене и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Млин „Берта“ 4Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
5
Млин „Берта“ 5Пълнежът се приготвя като лешниците се смилат и се разбъркват със захарта, около 120 мл вода, настърганата лимонова кора, жълтъците, разтопеното масло, брашното и разбитите на сняг белтъци.
6
Млин „Берта“ 6Маслената основа се намазва със сладкото.
7
Млин „Берта“ 7Отгоре се разпределя яйчената смес.
8
Млин „Берта“ 8Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
Ana Maria Petkova коментира рецептата Ягодово парфе
Ива Русанова се регистрира в сайта.
Ana Maria Petkova се регистрира в сайта.
Марияна Разложкова се регистрира в сайта.
Владимир Михайлов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта