Млин „Берта“

Фин и елегантен сладкиш, приготвен по рецепта от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
50 г пудра захар

за пълнежа:
150 г лешници
120 г пудра захар
30 г краве масло
70 г брашно
6 жълтъка
4 белтъка
кората от 1 лимон
200 г конфитюр от портокали



Начин на приготвяне:
1
Млин „Берта“
Брашното, пудрата захар и студеното масло се претриват с пръсти, докато се получат трохи.
2
Млин „Берта“ 2
Добавят се жълтъкът и около 1 с. л. вода.
3
Млин „Берта“ 3
Тестото се разстила в съд за печене и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Млин „Берта“ 4
Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
5
Млин „Берта“ 5
Пълнежът се приготвя като лешниците се смилат и се разбъркват със захарта, около 120 мл вода, настърганата лимонова кора, жълтъците, разтопеното масло, брашното и разбитите на сняг белтъци.
6
Млин „Берта“ 6
Маслената основа се намазва със сладкото.
7
Млин „Берта“ 7
Отгоре се разпределя яйчената смес.
8
Млин „Берта“ 8
Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: